Partner serwisu
23 kwietnia 2018

Przyprawy, które… upiększają

Kategoria: Kosmetyki

Soda oczyszczona, kurkuma, imbir. Jak z ich pomocą można zadbać o urodę?

Przyprawy, które… upiększają

Soda oczyszczona

O skuteczności sody oczyszczonej w walce z uporczywymi plamami nie trzeba nikogo przekonywać. Jednak wciąż niewiele osób używa jej do regularnej pielęgnacji twarzy. Czas to zmienić!

Aby przygotować peeling wystarczy połączyć:

  • 4 łyżeczki Sody oczyszczonej Appetita,
  • 2 łyżeczki oliwy,
  • 1 łyżeczkę wody niegazowanej.

Tak przygotowaną pastę należy nałożyć na twarz, delikatnie masować ją okrężnymi ruchami, a następnie zmyć letnią wodą. Po peelingu warto przetrzeć skórę wacikiem nasączonym tonikiem. W efekcie skóra twarzy jest doskonale oczyszczona i  gładka.

Kurkuma
Kurkuma znana jest ze swoich leczniczych właściwości, m.in. zwalcza wolne rodniki odpowiedzialne za starzenie się skóry. Dlatego warto wykorzystać jej dobroczynne działanie i zadbać o cerę bez zmarszczek.

Do przygotowania maseczki potrzebne będą jedynie trzy składniki:

  • 1 łyżka Kurkumy Appetita,
  • 1 łyżeczka oliwy,
  • 4 łyżki maślanki lub jogurtu naturalnego.

Mieszankę należy nałożyć na twarz na ok. 10 minut i spłukać letnią wodą. Po zabiegu cera nabierze promiennego blasku, a cienie pod oczami będą mniej widoczne.

Imbir

Poza charakterystycznym zapachem i ostrym smakiem, imbir wyróżnia się na tle innych przypraw właściwościami zdrowotnymi i… kosmetycznymi. Świetnie wpływa m.in. na stan skóry głowy i włosów.

Do regeneracji zniszczonych włosów przydadzą się:

  • 1 łyżeczka Imbiru mielonego Appetita,
  • 2 łyżeczki oleju kokosowego,
  • 3-4 łyżeczki odżywki do włosów.

Wymieszane składniki należy nałożyć na wilgotne włosy na 5 minut, następnie umyć głowę szamponem. Włosy po zabiegu są gładkie, lejące i błyszczące.

źródło: Informacja prasowa
fot. Informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ