Partner serwisu
18 marca 2016

Powlekarka tabletek firmy Glatt

Kategoria: Produkcja i maszyny

Urządzenie posiada innowacyjną konstrukcję ramienia natryskowego, pozwalającą na ustawienie ramienia w trzech kierunkach względem dwóch osi.

Powlekarka tabletek firmy Glatt

PRODUCENT/DYSTRYBUTOR: Glatt GmbH/MMR Consult

PODSTAWOWE PARAMETRY:

  • łagodne mieszanie, efektywność powlekania, uniwersalność, powtarzalność wyników procesowych, wysoka jakość produktu, łatwość obsługi
  • zakres regulacyjny temperatury powietrza wlotowego: +30 … +90°C lub +30 … +80°C w zależności od przyjętej wersji
  • zakres wydatku natrysku dla roztworu o lepkości > 100 mPa od 100 do 2000 g/min. w zależności od modelu  powlekarki
  • wielkość wsadu przy gęstości nasypowej tabletek 0,8 kg/dm3 (objętość robocza od 10 do 100%), liczba pistoletów natryskowych:
    • GCC150 – 12 … 120 kg – 4 pistolety
    • GCC250 – 20 … 200 kg – 4 pistolety
    • GCC350 – 28 … 280 kg – 5 pistoletów
    • GCC500 – 40 … 400 kg – 6 pistoletów
    • GCC700 – 56 … 560 kg – 7 pistoletów
    • GCC950 – 76 … 760 kg – 8 pistoletów
    • GCC1350 – 108 … 1080 kg – 8 pistoletów

INNOWACYJNOŚĆ:

  • wydłużony bęben, zwiększona liczba dysz natryskowych
  • innowacyjna konstrukcja ramienia natryskowego, pozwalająca na ustawienie ramienia w trzech kierunkach względem dwóch osi
  • automatyczne pozycjonowanie dysz natryskowych; system kontroli za pomocą wiązki laserowej w sposób ciągły w trakcie całego procesu monitoruje kąt nachylenia i odległość ramienia od złoża tabletek w celu zapewnienia maksymalnej jednorodności tabletek
  • dysze natryskowe Glatt są wyposażone w nasadki antynaciekowe typu anti-bearding
  • załadunek i rozładunek tabletek realizowany jest automatycznie przy zamkniętej maszynie; nie są wymagane żadne elementy montażowe do realizacji powyższych operacji
  • opatentowany system przedmuchu złoża powietrzem (poziomy wlot) umożliwia pracę bębna w zakresie wielkości wsadów od 10 do 100%

Fot. Glatt

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ