Najbardziej popularne sektory podczas WorldFood Poland
Globalny rynek żywności ekologicznej jest warty 76,6 mld euro. Potencjał rynku produktów ekologicznych w Polsce jest ogromny. Dla branży certyfikowanej żywności w naszym kraju można wysunąć bardzo optymistyczne prognozy. Na koniec 2017 roku w Polsce działało 21,4 tys. producentów żywności ekologicznej. Więc jeśli jesteś jednym z nich, zapraszamy na targi spożywcze World Food Poland w dniach 7-9 marca 2019 do strefy EcoFood i NutraFood.
Szczególnie zapraszamy wszystkich zainteresowanych branżą ekologiczną oraz produktami funkcjonalnymi i suplementami diety, na profesjonalnie zorganizowane konferencje i spotkania partnerskie, podczas których można pozyskać partnerów biznesowych oraz kupców.
„Rynek żywności ekologicznej stale się rozwija w dwu cyfrowym tempie rok do roku i wszystko wskazuje, że nie jest chwilową modą ale wynika z chęci troski o zdrowie, ochrony środowiska, wspierania zrównoważonego rozwoju. Zauważamy to również podczas targów, gdzie strefy - EcoFood i NutraFood to najbardziej poszukiwane miejsca przez wystawców i zwiedzających” – mówi Agnieszka Szpaderska, dyrektor spożywczych targów WorldFood.
Więcej informacji oraz relacje z poprzednich edycji : www.worldfood.pl
Więcej informacji na temat oferty wystawienniczej :
Tel.: +48 395 66 93
info@worldfood.pl
http://worldfood.pl/Dla-Wystawcow/Zapytaj-o-stoisko
Komentarze