Duet mocy – witaminy K2 i D3
Innowacyjne połączenie witaminy K wraz z witaminą D odgrywa ważną rolę w budowaniu i utrzymaniu mocnych kości.
Witamina K2 Mono Forte
Dostępna w ofercie marki Aliness Witamina K w opatentowanej postaci VitaMK7® to jedno z nielicznych źródeł w 100% naturalnej witaminy K, bardzo dobrze przyswajalnej, przebadanej oraz o udokumentowanym działaniu zaopiniowanym przez EFSA (Europejska Agencja d.s. żywności)
Witamina K2 i D3
Witamina K2 MK-7 100 µg z Natto + D3 marki Aliness, to naturalne źródło witaminy K w postaci MK-7 w ilości 100µg w połączeniu z witaminą D w ilości 2000 j.m. Innowacyjne połączenie, Witaminy K wraz z Witaminą D odgrywa ważną rolę w budowaniu i utrzymaniu mocnych kości.
Ten produkt dostępny jest także w wersji Witamina K2 Forte i D3, która zawiera aż 200 µg witaminy K w każdej kapsułce.
Witamina D3
Witamina D marki Aliness pochodzi z naturalnej lanoliny, którą wykorzystuje się do uzyskania 7-Dehydrocholesterolu – organicznej pochodnej cholesterolu.
7-Dehydrocholesterol jest związkiem startowym do produkcji cholekalcyferolu. W wyniku procesów produkcyjnych otrzymywana jest witamina D powstała w analogiczny sposób jak u człowieka – czyli jak przez ekspozycję skóry na słońce.
Witamina D:
- wspiera prawidłową odporność organizmu.
- wpływa korzystnie na wchłanianie wapnia i fosforu.
- przyczynia się do prawidłowego poziomu wapnia we krwi.
- przyczynia się do prawidłowej budowy zębów.
- wspiera prawidłowe funkcjonowanie mięśni.
- przyczynia się do prawidłowej budowy kości.
Witamina D3 marki Aliness dostępna jest w dwóch wersjach 2000 j.m. oraz 4000 j.m.
Witamina D3 Vegan 2000 j.m.
Wegańska Witamina D3 marki Aliness to cholekalcyferol pochodzenia roślinnego w opatentowanej postaci VegaVitaD3®, pozyskiwany z alg. Produkt dostępny jest w formie miękkich kapsułek w 100 % pochodzenia roślinnego, dzięki czemu stanowi odpowiednie dla wegan źródło witaminy D, w najbardziej przystępnej dla organizmu postaci cholekalcyferolu.
Wypełnienie kapsułki pochodzi z naturalnego źródła, jakim jest oliwa z oliwek. Zawiera ona dużą ilość naturalnego, roślinnego tłuszczu, który powoduje lepsze wchłanianie witaminy D.
Komentarze